Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Workshop groenten en fruit fermenteren

16 oktober , 2022 @ 09:00 - 12:00

7€

Fermenteren, een eeuwenoude conserveringsmethode staat de laatste jaren weer
volop in de belangstelling. Fermenteren is het gecontroleerd laten vergisten van
groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken.

Bovendien is fermentatie een prachtige manier om smaken te veranderen. Denk
aan bier, brood, wijn, zuurkool, yoghurt, boter, kaas en zure room.

Bij het fermenteren gebruiken we microorganismen om moleculen af te breken,
en zo ontstaan er allerlei nieuwe stoffen en smaken. Zelf fermenteren is eenvoudig,
veilig en leuk om te doen. Bovendien is het gezond voor je darmen, een boost voor
je immuunsysteem en vooral duurzaam.


Om veilig te fermenteren, zijn er maar een paar regels. Na een woordje uitleg gaan
we zelf aan de slag.

Tijdens deze workshop gaan we groenten en fruit fermenteren.

Breng zelf je fruit en groenten, vooral harde groenten zijn geschikt om te
fermenteren, zoals kolen en wortelgewassen. Voorzie ook je eigen bokalen (max 3),
liefst niet te groot (250 gr), je kan in je eigen potjes experimenteren met gekleurde
combinaties.

Maximum 10 deelnemers mail sturen naar veronique.verbruggen@live.be

 

Details

Datum:
16 oktober , 2022
Tijd:
09:00 - 12:00
Cost:
7€

Locatie

Veronique Verbruggen
Leemkuilenweg19
Balen, Belgium
+ Google Maps